Vizitați Cetatea Oradea și Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca prin tururile virtuale realizate cu sprijinul ADR Nord-Vest prin proiectul Recapture Fortress Cities

28.12.2021 | ADR Nord-Vest


ADR Nord-Vest vă invită să accesați tururile virtuale ale Turnului Croitorilor din Cluj-Napoca și al Cetății Oradea, ambele realizate în cadrul proiectului Interreg, Recapture Fortress Cities. Proiectul are drept scop îmbunătățirea politicilor publice direcționate spre revitalizarea sustenabilă a clădirilor și a structurilor de patrimoniu, prin îmbunătăţirea coexistenţei dintre fortificaţiile situate în oraşe, cetăţile aflate în proximitatea oraşelor şi perimetrul urban care înglobează aceste fortăreţe şi situri fortificate de o mare importanţă la nivel european.


Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca este un monument de clasa A ce datează din secolul al XV-lea, în prezent găzduiește Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca. Publicul larg poate accesa interiorul monumentului și aro ocazia de a afla istoria acestuia, etapele de reabilitare dar și detalii despre noua destinație de cultură, arte și evenimente prin turul virtual accesibil la adresa: https://my.treedis.com/tour/turnul-croitorilor.Cetatea Oradea poate fi vizitată acum și printr-un tur virtual bogat în detalii aferente etapelor de reabilitare, corespunzătoare punerii în valoare a vestigiilor istorice. Turul prezintă cuprinde Muzeul Orașului Oradea, Palatul Princiar, sălile de expoziții, Lapidariul și în curțile interioare în care sunt deseori găzduite evenimente. Turul poate fi accesat de la adresa: https://my.treedis.com/tour/cetatea-oradea.


Sursă foto și text: ADR Nord-Vest