S-a încheiat modernizarea celui mai mare tronson al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

15.11.2021 | ADR Nord-Est


La 1 noiembrie, Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările la tronsonul I/corpul A al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Toate etajele, subsolul și terasa au fost reabilitate și modernizate. Şi secția COVID-19 de la etajul al doilea din corpul B al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, care a ars în seara zilei de 22 iunie 2021, a fost reabilitată. De altfel, întreg corpul de clădire a fost renovat începând din august 2021, aici fiind vorba de un corp care nu a mai fost reabilitat din anul 1970, de la înființarea unității.


1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Din 8 noiembrie, a început mutarea pacienților în corpul A, reabilitat cu fonduri europene din Programul Operațional Regional 2014-2020. Pentru a marca această etapă importantă, preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, a vizitat unitatea medicală  alături de executivul Consiliului Județean, colegii din instituție și liderii de grup ai consilierilor județeni. „Acest proiect, unul dintre cele mai importante pentru comunitatea noastră, nu ar fi fost posibil fără implicarea fiecăruia și mi-am dorit să vadă cu toții rezultatele muncii lor. Este un efort colectiv la succesul căruia a contribuit întreaga echipă a Consiliului Județean Iași. Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor celor implicați în implementarea proiectului și colegilor mei din Consiliul Județean, care, pe lângă efort și muncă, au depus și foarte mult suflet pentru ca ai noștri copii să fie îngrijiți, practic, într-un spital aproape nou. Iată că a meritat!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

“Am recepționat în integralitate tronsonul I, corpul A, al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”, lucrările de modernizare fiind efectuate în acest an. Le mulțumesc celor implicați în realizarea proiectului, Ministerul Dezvoltării, ADR Nord-Est, asocierea de firme, dirigintele de șantier, firmele de consultanță și publicitate și, în special, Direcției Proiecte din cadrul Consiliului Județean și echipei medicale de la Spitalul Sfânta Maria. Sănătatea copiilor este pe mâini bune, iar de acum vor avea și condiții moderne pentru ca procesul de tratament și de recuperare să fie cât mai ușor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

 Următoarea etapă a lucrărilor vizează corpul B al unității medicale. “Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași" este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121.476.128,04 lei cu TVA.

Spitalul pentru  Copii este cel mai mare spital de pediatrie din Moldova și al doilea ca mărime din țară, aici fiind tratați anual peste 50 de mii de pacienți din întreaga regiune. Cele trei corpuri componente ale imobilului au fost date în folosință în anul 1970 și este pentru prima data când sunt reabilitate.

Sursa fotografii: Consiliul Județean Iași

Sursa text: ADR Nord Est