Research Valorization Demo Day

19.04.2022 | ADR Nord-Vest


Programul „Research Valorization”, aflat la a doua ediție, este parte a proiectului „Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest cu sprijin tehnic din partea Băncii Mondiale. Programul acordă sprijin cercetătorilor în vederea îmbunătățirii nivelului tehnologic și aducerii pe piață a produselor si a serviciilor dezvoltate în laboratoare. Ediția curentă a atras 14 echipe, dintre care au fost selectate 9, în etapa finală fiind prezente 8 dintre acestea. Cele 9 echipe de cercetare sunt afiliate universităților din Regiune: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Cercetătorii au beneficiat de un program de accelerare de 7 luni derulat în perioada septembrie 2021-martie 2022 care constă în workshop-uri și sesiuni de coaching individual susținute de experții Băncii Mondiale. Domeniile acoperite de echipele din program sunt următoarele:

  • Sănătate
  • Materiale noi
  • Tehnologii avansate de producție
  • Tehnologia informației
  • Robotică
  • Inteligență artificială
  • Agroalimentar


Cea de-a doua ediție a programului Research Valorization (https://www.nord-vest.ro/9-echipe-de-cercetare-vor-fi-sprijinite-prin-programul-research-valorization-2-0/) s-a încheiat cu un eveniment public, Research Valorization Day, în 23 martie 2022, derulat online. În cadrul acestuia, echipele au prezentat proiectele de cercetare și planurile de dezvoltare pentru perioada următoare. La eveniment au participat toți cei interesați de domeniul cercetării, inovării și transferului tehnologic.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de Facebook a ADR Nord-Vest.

Prin proiectul “Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions” (https://innos3.wixsite.com/catching-up-regions) se urmărește implementarea unor programe regionale de susținere a antreprenoriatului și a inovării, având la bază bune practici de la nivel internațional. Activitățile din cadrul proiectului vizează identificarea disfuncționalităților în politicile de susținere a cercetării și inovării și oferirea de asistență tehnică cu privire la ameliorarea acestora.

Evenimentul poate fi vizionat pe pagina de YouTube a ADR Nord-Vest - https://youtu.be/DRjmMqMoyEw.


Sursă foto și text: ADR Nord-Vest