Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, pe ultima sută de metri

07.10.2022 | ADR Sud-Vest Oltenia


Moment crucial pentru viitorul regiunii! Varianta finală a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 a fost trimisă spre aprobare către Comisia Europeană, în data de 26 septembrie, în primul lot de patru programe, alături de cele ale regiunilor Vest, Nord-Vest și Sud Muntenia.

Se încheie, astfel, cu succes, prima etapă parcursă de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia în calitate de Autoritate de Management pentru PR SV Oltenia 2021-2027.


Viitorul Program Regional, principalul instrument de finanțare din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat, va oferi fonduri în valoare totală de peste 1,2 miliarde de euro în regiunea Sud-Vest Oltenia.

"Este un pas deosebit de important pentru viitorul regiunii, pentru proiectele strategice gândite la nivel regional. A fost o perioadă intensă, de muncă susținută, a întregii echipe a ADR Sud-Vest Oltenia, iar rezultatele sunt pe măsura eforturilor depuse. Iată, am ajuns în punctul în care avem varianta finală a viitorului Program Regional, care așteaptă aprobarea Comisiei Europene. Pentru elaborarea documentului, experții din cadrul instituției s-au întâlnit periodic cu autoritățile publice locale din regiune, au avut loc numeroase consultări în ceea ce privește portofoliile de proiecte. S-a urmărit, astfel, ca Programul să fie realizat în concordanță cu nevoile regiunii. În prezent, se lucrează la ghidurile solicitanților, la drafturi. Avem deja postate pe site-urile noastre și pe paginile de socializare mini-ghiduri cu principalele informații", a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

După aprobarea viitorului Program Regional, ADR Sud-Vest Oltenia va fi și mai aproape de beneficiari și de nevoile lor. Astfel, experții din cadrul instituției vor evalua și contracta proiectele, vor gestiona implementarea acestora și vor efectua plățile către beneficiari. Toate acestea înseamnă timp câștigat și mai puțină birocrație, o durată mai scurtă de la depunerea unui proiect până la semnarea contractului de finanțare.


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia