Politica Urbană a României - Materiale de sprijin în dezvoltare urbana

16.11.2020 | Banca Mondială


În cadrul proiectului de elaborare a primei Politici Urbane a României, proiect implementat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, împreună cu Banca Mondială, s-au colectat o serie de baze de date și s-au întocmit o serie de rapoarte care pot fi utile în activitatea pe care o întreprindeți.


Rezultatele Chestionarului adresat Administrațiilor Urbane din România: Acest chestionar adresat tuturor municipiilor și orașelor din România scoate în evidență provocările principale cu care se confruntă administrațiile locale din mediul urban românesc. Varianta detaliată a raportului elaborat în urma chestionarului poate fi accesată aici.

Indicatori urbani: Bază de date ce conține aproape 1.000 de indicatori propuși pentru evaluarea zonelor urbane românești.

Masterplan Urban: Portofoliul de proiecte al tuturor municipiilor și orașelor din România, proiecte extrase din documentele strategice ale localităților urbane și încadrate pe 6 obiective principale, relevante pentru politica urbană națională.

Masterplan Metropolitan: Listă de până la 10 proiecte prioritare cu impact metropolitan, propuse de autorități și ierarhizate de cetățeni pentru zonele urbane funcționale ale reședințelor de județ din România.

De asemenea, vă reamintim că anul aceasta a fost lansată platforma online Citadini.ro, prin care invităm cetățenii și toți actorii implicați în dezvoltarea urbană din România să contribuie la elaborarea primei politici urbane naționale. Pe această platformă puteți găsi informații actualizate cu privire la stadiul elaborării politicii urbane, puteți semnala provocări și propune soluții și, de asemenea, puteți accesa o serie de rapoarte și studii relevante pentru dezvoltarea urbană. Totodată, vă invităm să ne urmăriți și pe platforma social media Politica Urbană a României pentru a afla noutățile în dezvoltare urbană atât național, cât și european.


Sursă foto și text: Banca Mondială