Piatra Neamt: Atelier de lucru regional Nord Est "Proiectele din cadrul interventiei Mobilitate Urbana (Prioritatea 4 de investitii PR Nord Est 2021-2027)"

17.03.2023 | ADR Nord-Est


Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est și ROREG - Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România au organizat, în parteneriat, primul eveniment din seria celor 4 Ateliere de lucru regionale Nord Est, programate sa aiba loc in perioada 15 martie-7 aprilie 2023.


Atelierele sunt organizate în cadrul proiectului "Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România" - COD SMIS 132349, finanțat în cadrul POAT 2014-2020.

Aceste ateliere sunt adresate autorităților publice locale urbane din Regiunea Nord Est si vizeaza buna intelegere a ghidurilor si mecanismelor de implementare a unor prioritati din cadrul Programului Regional Nord Est 2021-2027 (PR NE 2021-2027), reprezentand atat informarea cat si consultarea prealabila a autoritatilor publice urbane, inainte de lansarea in consultare publica a ghidurilor de finantare.


Primul atelierul s-a desfășurat în data de 15 martie 2023, la sediul Rubik Hub din Piatra Neamt, și a reunit un număr total de 65 de participanți. Discutiile au vizat consultarea pe tema Ghidului Prioritatatii 4- Nord-Est, O regiune cu o mobilitate urbana mai durabila, Obiectiv Specific: Promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile, ca parte a tranzitiei catre o economie cu zero emisii de dioxid de carbon.

Dialogul s-a purtat între experții ADR Nord Est și reprezentanții municipiilor si oraselor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care au prezentat situatii si probleme concrete cu care se confrunta, au adresat intrebari si au facut propuneri.

În cadrul atelierului, Monica Harja-Zlavog, Director și Șef Autoritate de Management al Programului Regional Nord-Est 2021-2027, a prezentat scopul atelierului de lucru, a facut o trecere in revista a mecanismului de implementare a DUI (Dezvoltare Urbana Integrata) si o prezentare generala a Prioritatii 4.


Procesul de evaluare tehnica, selectie si contractare a fost prezentat de către Catalina Murariu, Sef Serviciu in cadrul AM PR NE 2021-2027, iar Criteriile de evaluare tehnica si financiara au fost prezentate de catre Florina Barladeanu, expert din AM PR NE 2021-2027.

Deasemenea, au avut interventii Sebastian Cuptor, Seful Serviciului De Dezvoltare Urbana ADR Nord Est si Sergiu Blanuta, din cadrul AM PR NE 2021-2027.

In partea a doua intalnirii, au fost prezentate Criteriile de eligibilitate si activitatile eligibile.

Prezentarile sustinute in cadrul acestui eveniment pot fi accesate aici, iar fotografiile, aici.


Sursă foto și text: ADR Nord-Est