Parcul științific și tehnologic "East European Border Siret"

12.01.2021 | ADR Nord-Est


Prin parteneriatul dintre Orasul Siret, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Judetul Suceava si INDUSTRIAL PARK EAST EUROPEAN BORDER S.R.L. si cu finantare din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 1- Promovarea transferului tehnologic, acest proiect, unic in Regiunea Nord-Est, va permite promotorilor sa realizeze constructia si dotarea cu echipamente a Centrului de inovare si instruire, a modulului IT si a modulului destinat testelor de laborator pentru fabricarea de componente industriale, toate urmand sa functioneze in cadrul Parcului Stiintific si Tehnologic.

Obiectivul parcului ştiinţific şi tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor pentru activitati de cercetare, stimularea potenţialului inovativ şi tehnico-ştiinţific al cercetătorilor şi studenţilor din Universitatea “Stefan cel Mare”, atragerea de fonduri şi companii, inclusiv companii străine, pentru activităţi în cadrul parcului.


Valoarea totala a proiectului este de 18,46 milioane lei, din care, 9,11 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila.

Firmele din judetul Suceava, Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botosani, cadrele didactice si studentii Facultatii de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management si din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor ale Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava sunt doar cativa din beneficiarii acestui proiect ambitios, care isi propune o crestere cu cel putin o suta a numarului de transferuri tehnologice realizate de PST in domeniile de specializare inteligenta.

Domeniile de interes ale proiectului sunt: Tehnologia Informatiei si Comunicatiei (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sanatate si Turism, avand cercetari in domeniul recuperarii medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutritie, dar si solutii TIC pentru Turism.


Sursă foto și text: ADR Nord-Est