PREGĂTIREA DE PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ ÎN DOMENIUL SPECIALIZĂRII INTELIGENTE PENTRU REGIUNEA NORD-EST

26.05.2021 | ADR Nord-Est


Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a finalizat procesul de verificare a conformității administrative și eligibilității (CAE) pentru documentațiile de finanțare depuse în cadrul apelului finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020 (POAT 2014 – 2020), în cadrul proiectului: „Sprijin la nivelul regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligentă”.


În cadrul acestui apel, au fost depuse 23 de documentații de finanțare, cu o valoare totală de 28 mil. lei, valoarea nerambursabilă solicitată pentru finanțarea documentațiilor fiind de 14,5 mil lei, ceea ce reprezinta 238% din alocarea regională de 6,055 mil. lei.

După verificarea CAE, 13 documentații au fost declarate admise, însumand o valoare nerambursabilă solicitată de 8,1 mil. lei, care depaseste cu 34% alocarea regională.

Documentațiile de finanțare declarate admise în urma procesului de evaluare CAE vizează următoarele domenii de specializare inteligentă: TIC, agro-alimentar, industria lemnului si sănătate, fiind localizate astfel: 8 în județul Iași, 3 în județul Neamț, 1 în județul Suceava , 1 în județul Bacău.

Pe măsură ce a fost finalizat procesul de verificare CAE pentru fiecare proiect în parte și ținând cont atât de încadrarea în alocarea financiară regională de 6.055.000,00 lei a apelului de proiecte cât și de respectarea principiului primul depus, primul evaluat, ADR Nord-Est a demarat etapa de contractare pentru un număr total de 9 proiecte. Valoarea nerambursabilă solicitată a acestora este de 5.911.362,43 lei.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est are în vedere inițierea demersurilor necesare suplimentării alocării financiare regionale, pentru a include în procesul de contractare toate cele 13 proiecte declarate admise după verificarea CAE.

O sinteză a situației proiectelor din cadrul acestui apel poate fi consultată accesand link-ul de mai jos:


Accesează sinteza

Sursa foto si text: ADR Nord-Est