Noi investiţii în mediul universitar din Oltenia, prin POR 2014-2020

13.12.2021 | ADR Sud-Vest Oltenia


Universitatea din Craiova primeşte încă 30 de milioane de lei (aproximativ 6,4 milioane de euro) pentru a continua reabilitarea infrastructurii facultăţilor cu profil electric. Proiectul implementat în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiţii 10.3, cu o finanţare nerambursabilă de sută la sută, vizează consolidarea şi modernizarea unor spaţii de învăţământ din corpurile G(C12), H(C16), I(C13), J(C14) şi K(C15). Totodată, se urmăreşte şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor.

Contractul de finanţare a fost semnat, în data de 8 decembrie, de către directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, împreună cu rectorul Universităţii din Craiova, domnul prof. univ. dr. Cezar Spînu.

Prin implementarea acestui proiect, se urmăreşte creşterea numărului de studenţi care beneficiază de oferta de formare universitară în domeniile de specializare inteligente, precum şi creşterea numărului de studenţi din anii terminali care participă la stagii de internship acordate de angajatorii din regiune. Prin formarea unor specialişti, proiectul va contribui la majorarea cifrelor de afaceri ale acestor companii, la dezvoltarea şi atragerea de noi investiţii în zona Olteniei.

„Ne apropiem de sfârşitul unui nou an cu rezultate deosebite si iată că, pe ultima sută de metri, am semnat încă un contract de finanţare pentru cel de-al şaselea proiect derulat de către Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020. Această nouă investiţie, care presupune lucrări de modernizare şi reabilitare a mai multor corpuri din complexul facultăţilor cu profil electric, urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, de pregătire şi de predare, prin crearea unor spaţii la standarde europene, de care vor beneficia atât studenţii, cât şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul facultăţilor beneficiare. Îmbunătăţirea calităţii învăţământului superior reprezintă un factor de susţinere a unei creşteri economice inteligente, durabile şi favorabile incluziunii", a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Lucrările se vor desfăşura până la sfârşitul lunii decembrie 2023.

Universitatea din Craiova are în implementare alte cinci contracte de finanţare, în valoare de 25,4 milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea altor corpuri din complexul facultăţilor cu profil electric, reabilitarea şi extinderea unor spaţii ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale a Facultăţii de Agronomie si Facultăţii de Teologie, prin transformarea unor cămine studenţeşti în spaţii pentru activităţi didactice si cercetare.


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia