Misiune economică în domeniul turismului, la ADR SV Oltenia

16.10.2023 | ADR Sud-Vest Oltenia


Miercuri, 11 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a fost gazda unei misiuni economice dedicate companiilor din Serbia de Est și din regiunea Sud-Vest Oltenia care activează în domeniul turismului. Întâlnirea de afaceri a fost organizată în parteneriat cu Agenția Regională pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS din Zaječar și cu sprijinul Clusterului "Magia Turismului Rural al Estului" din Zaječar și al Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme legate de dezvoltarea turismului și intensificarea parteneriatelor și a relațiilor comerciale dintre cele două țări. Atât reprezentanții delegației sârbe, cât și companiile din regiunea Sud-Vest Oltenia și-au prezentat activitatea și principalele obiective turistice promovate.

"Ne-am dorit o colaborare cu Serbia, deoarece știm că dispune de resurse importante din punct de vedere turistic și este, totodată, o țară accesibilă pentru turiștii români, fiind situată în apropierea regiunii noastre de dezvoltare. Ne bucurăm că am reușit azi, prin prezența acestei importante delegații din Serbia, să formăm împreună o rampă de lansare pentru dezvoltarea celor două regiuni", a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, domnul Gabriel Vlăduț, a subliniat, de asemenea, importanța valorificării destinațiilor turistice din zona Olteniei, prin parteneriate cu operatori străini din domeniul turismului.

Evenimentul a oferit premisele necesare încheierii unui parteneriat pe termen lung între ADR Sud-Vest Oltenia și Agenția Regională pentru Dezvoltarea Serbiei de Est – RARIS din Zaječar, cu scopul promovării regiunilor cu potențial turistic din cele două țări vecine.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia