MAVIS - Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic este primul proiect din Regiunea Nord-Est finanțat prin Axa 1 din #regio - Promovarea transferului tehnologic

21.10.2020 | ADR Nord Est


Contractul de finanțare a fost semnat in iunie 2020, între Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Directorul General Vasile Asandei si reprezentantii Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași pentru o valoare totală de 1,4 mil euro, din care 740.000 euro valoare nerambursabila.

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS (Managementul vârstnicului și îmbătrânirii sănătoase) are în vederea exploatarea oportunităţilor economice generate de „economia argintie”, dezvoltarea şi transferul de soluţii tehnologice și servicii către economie. Gestionarea provocărilor societale reprezentate de îmbătrânirea populației, accesibilitatea serviciilor socio-medicale, calitatea actului medical, prevenția, diagnosticarea şi terapia bolilor au fost premisele care au dus la această ambițioasă idee de proiect


Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS vizează să devină un pilon-cheie al ecosistemului regional de inovare, capabil să conecteze oportunităţile pieţei (e-health, smart textiles, biotech etc) din domeniul “economiei argintii” şi bolilor cronice, cu nevoile utilizatorilor finali şi capacităţile mediului de afaceri de a satisface aceste nevoi.

MAVIS este orientat pe exploatarea oportunităţilor şi avantajelor competitive ale actorilor de inovare în sectoarele TIC, sănătate, biotehnologii farmaceutice şi textile medicale (smart textiles), propunandu- şi să devina un pol de referință pentru conectarea mediului de afaceri cu oportunităţile “economiei argintii”.

MAVIS va fi unicul centru din România de „smart ageingˮ, urmare și a unei colaborări internaţionale cu parteneri din Danemarca, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii.


Sursă foto și text: ADR Nord-Est