Lansarea primului apel de proiecte din cadrul proiectului MIND4MACHINES

12.05.2022 | ADR Nord-Vest


Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a lansat la finalul lunii aprilie, în cadrul consorțiului european MIND4MACHINES, un apel de finanțare dedicat dezvoltării, testării și comercializării de soluții digitale, de automatizare și robotică pentru industria prelucrătoare.

Ghidul solicitantului este disponibil pe website-ul proiectului: https://mind4machines.eu/open-calls/.


Cu o alocare de 1.650.000 euro, apelul se adresează firmelor mici și mijlocii (inclusiv microîntreprinderi/ startup-uri) care dezvoltă soluții pentru eficientizarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație, precum: tehnologii digitale de tip hardware, software, securitate cibernetică, conectivitate, soluții de stocare de tip cloud, inteligență artificială, Internet of Things (IoT), Big Data, robotică, automatizări industriale, învățare automată (machine learning).

În funcție de maturitatea inovației propuse, unul sau mai mulți furnizori de tehnologie pot aplica pentru:

  • ETAPA DE INOVARE pentru dezvoltarea produsului: proiecte cu buget de maxim 120.000 euro, respectiv de maxim 60.000 euro per aplicant;
  • ETAPA DE PRE-COMERCIALIZARE pentru finalizarea inovației și sprijin pentru lansarea pe piață: proiecte cu buget maxim de 60.000 euro, respectiv de maxim 30.000 euro per aplicant;
  • Proiectul trebuie să includă cel puțin o firmă din industrie care să asigure testarea și validarea inovației, fiind încurajate parteneriatele internaționale.

Aplicațiile se vor completa în format electronic, limba engleză, până în data de 29 iunie 2022.

Cel puțin 38 de proiecte vor fi implementate pe o perioadă de 9 luni, începând din toamna anului 2022. Firmele partenere vor beneficia suplimentar de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și accelerarea soluției inovatoare.


Acest apel se derulează în cadrul proiectului MIND4MACHINES finanțat din programul Horizon 2020 de cercetare-dezvoltare-inovare al Comisiei Europene. Proiectul se implementează de către un consorțiu format din 11 organizații de tip agenții de dezvoltare, camere de comerț, clustere, acceleratoare, institute de cercetare, centre de inovare și transfer tehnologic din 7 țări.

Firmele interesate pot solicita detalii și îndrumare din partea experților ADR Nord-Vest, Departamentul de Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale, telefonic sau la adresa de e-mail: mind4machines@nord-vest.ro.


Sursă foto și text: ADR Nord-Vest