Intâlnire ADR BI cu reprezentanții autorităților publice locale din orașele județului Ilfov

04.11.2022 | ADR București-Ilfov


Consiliul Judetean Ilfov a organizat in data de 7 octombrie 2022, cu sprijinul ADRBI - Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale din orașele județului Ilfov. Directorul general al ADRBI, Dan Nicula, a prezentat prioritățile Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 pentru oraşele din regiune.


Unitățile administrative teritoriale din mediul urban vor fi principalii beneficiari ai fondurilor europene disponibile în regiune prin Programul Regional, fiind sprijinite acțiuni de digitalizare a serviciilor publice, lucrări privind eficientizarea energetică a clădirilor şi transportului public, facilitarea mobilităţii cetăţenilor, îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi dezvoltarea infrastructurilor culturale şi de interacțiune socială, dar şi reabilitarea elementelor de patrimoniu în regiune.

Discuțiile au fost concentrate pe importanța realizării intr-un cadru partenerial, cu implicarea cetățenilor si a organizațiilor locale reprezentative, a unor Strategii de dezvoltare urbana integrate, care sa arate cum vor contribui proiectele finanțate prin programul regional la dezvoltarea orașelor.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov este întotdeauna alături de autoritățile publice locale, fiind întru totul deschisă sprijinirii celor mai bune proiecte pentru dezvoltare, într-un mod benefic pentru locuitorii regiunii.

Doar lucrând împreună, în parteneriat, putem atinge obiectivul Programului, de susținere a unei dezvoltări inteligente și incluzive în vederea îmbunătățirii standardului de viaţă.

Documentele Programului Regional Bucureşti-Ilfov sunt disponibile la adresa https://www.adrbi.ro/programe-regionale/por-bi-2021-2027.


Sursă foto și text: ADR București-Ilfov