Digital Health: Oportunităti și provocări regionale

21.09.2022 | ADR Nord-Est


ADR Nord-Est a participat, în perioada 6-8 septembrie 2022, în regiunea Lower Austria, la evenimentul Digital Health: Regional Opportunities and Challenges, organizat sub umbrela #VanguardInitiative.

Acesta se înscrie în seria evenimentelor organizate prin programul "Science meets Regions" coordonat de #JointResearchCenter (JRC), alături de Regiunile East Netherlands și Nord-Est România.

Scopul acestei inițiative este stimularea colaborării interregionale în vederea:

  • găsirii unor soluții pentru probleme de interes comun la nivel European;
  • facilitării tranziției digitale;
  • și a implementării unor mecanisme care să reducă efectele negative pe care pandemia COVID-19 le are asupra societății.

Pe parcursul celor două zile, au fost prezentate cele mai recente tendințe în transformarea digitală a sectorului sănătății, oportunități de finanțare, exemple de bune practici din diverse regiuni europene și modalități inovatoare de a găsi soluții la provocări complexe.


În cadrul schimbului de bune practici, ADR Nord-Est a susținut o prezentare a regiunii Nord Est, a oportunităților și proiectelor dedicate utilizării inteligenței artificiale în diagnosticul medical. Partenerii austrieci s-au arătat interesați de activitățile din regiunea Nord Est, exprimându-și dorința de colaborare și dezvoltare de proiecte comune.

#ADRNordEst#RegiuneaNordEst#ScienceMeetsRegions#VanguardInitiativea


Sursă foto și text: ADR Nord-Est