Conferință regională cu tema „Viitorul dezvoltării regionale prin Programul Operațional Regional Sud-Est 2021-2027

22.11.2021 | ADR Sud-Est


Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est împreună cu ROREG - Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România a organizat joi 18 noiembrie, în format on-line, conferința regională „Viitorul dezvoltării regionale prin Programul Operațional Regional Sud-Est 2021-2027”.


În cadrul evenimentului, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est - Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2021-2027 la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, au prezentat oportunitățile de finanțare oferite de POR Sud-Est 2021-2027, precum si lectiile invatate din actuala perioadă de programare.

Ne-am bucurat de prezenta specialiștilor din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Băncii Mondiale care au abordat tematici referitoare la strategiile integrate de dezvoltare urbană - instrument de planificare, prioritizare și coordonare a investițiilor la nivel local, în contextul implementării noii politici de dezvoltare urbană a României.

La conferința s-au inregistrat 145 de participanti: factori de decizie și personal tehnic care coordonează și implementează proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul unor instituții și autorități publice locale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est și de la nivel national, reprezentanți ai mediului de afaceri, de cercetare, ai mediului universitar etc.

Conferința regională a fost organizată în cadrul proiectului ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Prezentările susținute în cadrul conferinței pot fi obținute accesând link-ul următor: Prezentari Sud-Est Conferinta ROREG 18 nov.zip, iar înregistrarea conferinței poate fi vizionată aici:Text, prezentari, video si imagini:

  • expert implementare proiect ROREG în Regiunea Sud-Est
  • ADR Sud-Est

Sursă foto și text: ADR Sud-Est