Conducerea ADR SV Oltenia și autoritățile doljene, la masa discuțiilor privind elaborarea POR SV Oltenia 2021-2027

15.02.2022 | ADR Sud-Vest Oltenia


Conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a organizat, în data de 10 februarie, împreună cu Consiliul Județean (CJ) Dolj, o întâlnire de lucru cu autoritățile publice locale din mediul urban din județ. La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Administrativ din Craiova, în contextul viitoarei perioade de programare 2021-2027, au fost prezenți președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, domnul Cosmin Vasile, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană, cât și reprezentanții municipiilor și orașelor din județ.


În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute principalele aspecte privind oportunitățile de finanțare oferite prin Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, stadiul elaborării documentelor de programare și a portofoliului de proiecte. Au fost aduse în discuție propuneri de proiecte în diverse domenii, precum drumuri județene, sănătate, educație, asistență socială, patrimoniu și eficiență energetică, printre alte domenii prioritare.

Subiectele propuse dezbaterii au fost susținute de către domnul Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Alecu, directorul Direcției Politici Regionale și Comunicare din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia, doamna Magda Lungu, șeful Departamentului Gestionare Program, doamna Simona Covrescu, șeful Departamentului Comunicare și Asistență Tehnică Beneficiari, și domnul Gabriel Burada, șeful Compartimentului Programare și Dezvoltare Urbană.

Au fost prezentate investițiile pentru care autoritățile publice locale pot beneficia de finanțare nerambursabilă în cadrul celor opt Axe Prioritare ale viitorului POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, în domenii precum: inovare/cercetare, transfer tehnologic, digitalizare în folosul cetățenilor, eficiență energetică, dezvoltare urbană, mobilitate și accesibilitate, infrastructură verde și biodiversitate, infrastructură educațională, turism și patrimoniu cultural și dezvoltare teritorială integrată. Totodată, au fost purtate discuții clarificatoare privind proiectele pe care autoritățile publice locale din județul Dolj doresc să le depună. O nouă versiune a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 a fost transmisă către Comisia Europeană, în data de 10 decembrie 2021. Aceasta va face obiectul negocierilor cu Comisia Europeană. În paralel, a fost derulată o campanie de consultare publică atât la nivel regional, prin intermediul ADR Sud-Vest Oltenia, cât și ca parte a procesului de consultare la nivel național, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia