Comisia Europeană a lansat o nouă cerere de propuneri pentru sprijinirea întreprinderilor nou-înființate din domeniul tehnologiei DEEP-TECH, conduse de femei

06.07.2022 | Comisia Europeană, via ADR Nord-Est


In 21 iunie, Comisia Europeană a lansat cea de a doua cerere de propuneri "Women TechEU", în valoare de 10 milioane de Euro, care succede primului proiect-pilot de succes, din 2021.

Anul acesta, până la 130 de startup-uri deep-tech (tehnologie bazată pe progrese și inovații științifice radicale) conduse de femei vor primi finanțare în valoare totală de 10 milioane EUR și servicii menite să accelereze dezvoltarea întreprinderilor, care să le permită femeilor devină lideri în domeniul tehnologiei.

Schema dispune de finanțare din programul de lucru Ecosistemele europene de inovare din cadrul programului Orizont Europa, cu sprijin din partea Consiliului European pentru Inovare (CEI).


Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: Am primit un răspuns foarte pozitiv la acest prim proiect-pilot, cu aproape 400 de candidaturi din întreaga UE și din țările asociate. Sunt mândră că sprijinim în prezent 50 de întreprinderi ambițioase conduse de femei din 16 țări. Este un pas uriaș în direcția cea bună, pentru a elimina disparitatea de gen în domeniul tehnologiei profunde și a încuraja femeile să își atingă adevăratul potențial.Companiile „deep-tech” conduse de femei ar trebui să construiască ADN-ul european al inovării, iar anul acesta vom sprijini și mai multe dintre acestea.

Women TechEU oferă sprijin întreprinderilor nou-înființate conduse de femei în cea mai timpurie și mai riscantă etapă a creșterii lor. Pe lângă un grant în valoare de 75.000 EUR, finalistele primesc mentorat și îndrumare prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor, "Women Leadership Programme".

Candidaturile sunt deschise până la 4 octombrie 2022, ora 18:00 (ora Bucureștiului).

Women TechEU este una dintre inițiativele UE menite să sprijine și să capaciteze femeile din domeniul tehnologiei și al inovării, inclusiv prin Premiul anual al UE pentru femeile inovatoare și noul program Women Leadership al CEI.


Mai multe informații sunt disponibile aici.


Sursă foto și text: Comisia Europeană, via ADR Nord Est