Cluj-Napoca a ajuns în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

25.09.2020 | ADR Nord Vest


Cluj-Napoca este primul oraș din Europa de Est care a ajuns în marea finală a competiției organizate anual de Comisia Europeană pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. Cu această ocazie municipiul a fost premiat și cu un grant în valoare de 100.000 de euro.

Comisia Europeană a apreciat demersurile Clujului în domeniul inovării, axate pe cercetare, dezvoltarea IT și utilizarea tehnologiei (smart city) pentru creșterea calității vieții cetățenilor și vizitatorilor municipiului.

Orașele finaliste în competiția pentru Capitala Europeană a Inovării 2020 au fost: Leuven(orașul din Belgia desemnat câștigător), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finland), Helsingborg (Sweden), Valencia (Spain) și Viena (Austria).

Premiul iCapital recunoaște orașele europene care dezvoltă ecosisteme vibrante de inovare pentru a aborda provocările publice și a îmbunătăți viața oamenilor, iar competiția este finanțată prin programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020.

Orașele finaliste au fost selectate de un juriu format din experți independenți, analizând modul în care orașele utilizează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană și modul în care acestea implică comunități locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Filmul destinat candidaturii Municipiului Cluj-Napoca la titlul pentru Capitală Europeană a Inovării 2020, poate fi urmărit la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=OCszrQqiMXY&list=PLvpwIjZTs-LihWFqwI9mEn1G8vL98-_wp&index=1


Sursă text și foto: ADR Nord Vest