Ateliere de lucru pentru autoritatile publice locale din Regiunea Sud-Est

15.05.2023 | ADR Sud-Est


ADR SE si Asociatia ROREG au organizat in data de 10 mai 2023, un atelier de lucru la Focsani, pe tema "Imunizarea infrastructurii la schimbari climatice si abordarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027".

In cadrul atelierului de lucru, autoritatile publice locale din judetene Buzau si Vrancea au fost informate cu privire la imunizarea infrastructurii la schimbari climatice si principiul DNSH, identificarea/analizarea masurilor concrete care vizeaza orientarile tehnice ale Comisiei Europene pentru proiectele aflate in pregatire in vederea depunerii spre finantare in cadrul Programul Regional Sud-Est 2021-2027.


Urmatoarele ateliere de lucru vor avea loc, astfel:

  • 12 mai 2023 - Tulcea, la Hotel Delta, Sala de conferinte „Constantin Gavenea” (pentru autoritatile publice locale din arealul ITI Delta Dunarii);
  • 17 mai 2023 - Constanta, la Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, Bulevardul Tomis nr.51, Constanta (pentru autoritatile publice locale din judetul Constanta);
  • 19 mai 2023 - Braila, la sediul ADR SE din Str. Anghel Saligny nr.24, Braila, Sala de Conferinte (pentru autoritatile publice locale din judetele Braila si Galati).


Atelierele de lucru se adreseaza reprezentantilor autoritatilor locale de la nivelul consiliilor judetene, municipiilor si oraselor din Regiunea Sud-Est si sunt organizate in cadrul proiectului "Sprijin pentru eficientizarea gestionarii si implementarii FESI la nivelul autoritatilor publice locale de la nivelul oraselor, municipiilor si judetelor din Romania", cod SMIS 132349, finantat prin Programul Operational de Asistenta Tehnica 2014-2020.


Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - Asociatia ROREG este un organism neguvernamental, creat in anul 2005, care reuneste cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala din Romania si urmareste promovarea unei abordari comune si unitare in ceea ce priveste dezvoltarea regionala si implementarea programelor cu finantare europeana.


Sursă foto și text: ADR Sud-Est