Atelier de lucru pentru autoritatile publice locale din Zona ITI Delta Dunarii

16.05.2023 | ADR Sud-Est


In data de 12 mai 2023, ADR SE si Asociatia ROREG au organizat la Tulcea, un atelier de lucru pe tema "Imunizarea infrastructurii la schimbari climatice si abordarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027".


Evenimentul a reunit 28 reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Zona ITI Delta Dunarii si ai Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara ITI Delta Dunarii. Participantii au fost informati cu privire la cerintele Programului Regional Sud-Est 2021-2027 (PR SE 2021-2027) in ceea ce priveste respectarea principiului DNSH si imunizarea infrastructurii la schimbari climatice, in cadrul fiecarei prioritati de finantare si in functie de activitatile eligibile.

Pentru a veni in sprijinul aplicantilor, ADR SE, in calitate de Autoritate de Management a PR SE 2021-2027, va publica o metodologie care va contine masuri obligatorii si suplimentare privind asigurarea imunizarii climatice si aplicarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin PR SE, anexa la Ghidurile Solicitantului.


Urmatoarele ateliere de lucru pentru discutarea acestor aspecte vor avea loc, astfel:

  • 17 mai 2023 - Constanta, la Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, Bulevardul Tomis nr.51, Constanta (pentru autoritatile publice locale din judetul Constanta);
  • 19 mai 2023 - Braila, la sediul ADR SE din Str. Anghel Saligny nr.24, Braila, Sala de Conferinte (pentru autoritatile publice locale din judetele Braila si Galati).


Atelierele de lucru se adreseaza reprezentantilor autoritatilor locale de la nivelul consiliilor judetene, municipiilor si oraselor din Regiunea Sud-Est si sunt organizate in cadrul proiectului "Sprijin pentru eficientizarea gestionarii si implementarii FESI la nivelul autoritatilor publice locale de la nivelul oraselor, municipiilor si judetelor din Romania", cod SMIS 132349, finantat prin Programul Operational de Asistenta Tehnica 2014-2020.


Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - Asociatia ROREG este un organism neguvernamental, creat in anul 2005, care reuneste cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala din Romania si urmareste promovarea unei abordari comune si unitare in ceea ce priveste dezvoltarea regionala si implementarea programelor cu finantare europeana


Sursă foto și text: ADR Sud-Est