Atelier de lucru pentru autoritatile publice locale din Judetul Constanta

18.05.2023 | ADR Sud-Est


In data de 17 mai 2023, ADR SE si Asociatia ROREG au organizat la sediul Consiliului Judetean Constanta, atelierul de lucru pe tema "Imunizarea infrastructurii la schimbari climatice si abordarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027".

La eveniment au participat peste 30 reprezentanti ai autoritatilor publice locale, de la nivelul judetului Constanta, municipiilor si oraselor, precum si reprezentanti ai Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Constanta.

In contextul Orientarilor tehnice ale Comisiei Europene privind aplicarea principiului de "a nu prejudicia in mod semnificativ" (DNSH) si a celor referitoare la imunizarea infrastructurii la schimbarile climatice in perioada 2021-2027, in cadrul atelierului de lucru, participantii au fost informati cu privire la cerintele pe care trebuie sa le respecte proiectele de investitii care vor fi finantate prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027 (PR SE 2021-2027).

Pentru a veni in sprijinul aplicantilor, ADR SE, in calitate de Autoritate de Management a PR SE 2021-2027, va publica o metodologie care va contine masuri obligatorii si suplimentare privind asigurarea imunizarii climatice si aplicarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin PR SE, anexa la Ghidurile Solicitantului, metodologie care a fost prezentata participantilor la eveniment.

Seria atelierelor de lucru pe tema "Imunizarea infrastructurii la schimbari climatice si abordarea principiului DNSH in cadrul proiectelor finantate prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027" se incheie in data de 19 mai 2023 prin organizarea la Braila a unei intalniri cu autoritatile publice locale din judetele Braila si Galati.

Atelierele de lucru sunt organizate in cadrul proiectului "Sprijin pentru eficientizarea gestionarii si implementarii FESI la nivelul autoritatilor publice locale de la nivelul oraselor, municipiilor si judetelor din Romania", cod SMIS 132349, finantat prin Programul Operational de Asistenta Tehnica 2014-2020.


Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – Asociatia ROREG este un organism neguvernamental, creat in anul 2005, care reuneste cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala din Romania si urmareste promovarea unei abordari comune si unitare in ceea ce priveste dezvoltarea regionala si implementarea programelor cu finantare europeana.


Sursă foto și text: ADR Sud-Est