Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pregătește organizarea de noi ateliere de descoperire antreprenorială

11.07.2022 | ADR Nord-Vest


Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) invită IMM-urile, întreprinderile inovatoare nou înființate, organizațiile de cercetare, grupurile de cercetători și ONG-urile, atât din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cât și din celelalte regiuni ale țării, dar care vizează dezvoltarea unor proiecte sau colaborări în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, să participe la viitoarele ateliere de descoperire antreprenorială. De asemenea, sunt invitate să participe în cadrul acestor ateliere și grupurile de reprezentanți ai Autorităților publice locale care intenționează să dezvolte structuri de sprijinire a afacerilor (spre exemplu: parcuri de specializare inteligentă).


Domeniile vizate, conform Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest (RIS3), sunt:

Pilon 1: Inovare pentru bunăstarea populației

  • Subgrup 1: Sănătate/domenii medicale și turism pentru sănătate și bunăstare;
  • Subgrup 2: Cosmetice, suplimente alimentare și Agrofood.

Pilon 2: Tehnologii emergente

  • Subgrup 1: Energii regenerabile;
  • Subgrup 2: Robotică și automatizări;
  • Subgrup 3: Bio și nanotehnologii;
  • Subgrup 4: Electronică, micro-electronică și nano-electronică;
  • Subgrup 5: Materiale noi.

Pilon 3: TIC

  • Grup: Ecosisteme antreprenoriale (destinat APL-urilor ce vizează dezvoltarea de Parcuri de Specializare Inteligentă);
  • Grup: Centre de educație pentru elevi în domenii cu impact RIS3 (destinat ONG-urilor și societăților ce intenționează să dezvolte activități educaționale specifice anumitor domenii RIS3, spre ex: robotică, electronică etc.).

În vederea creării unor canale de comunicare rapide și eficiente, ADR Nord-Vest, prin Departamentul de Specializare Inteligentă, își propune formarea unor grupuri de lucru pe aplicația WhatsApp care să fie focusate pe demersurile de sprijinire ale proiectelor și să asigure un cadru de dialog și informare pentru viitoarele ateliere de descoperire antreprenorială și pentru viitoarele apeluri de proiecte prin Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027.

În acest sens, persoanele interesate sunt rugate să își exprime dorința de a lua parte la aceste ateliere prin completarea formularului din următorul link: https://forms.gle/oWPfyxWCwNFX4DLF8.

Grupurile vor ajuta la realizarea unui cadru mai eficient și pragmatic de informare și dialog, iar toate documentele, materialele și informările utilizate în cadrul discuțiilor din aceste grupuri vor fi accesibile și publicului larg.


Sursă foto și text: ADR Nord-Vest