ADR Sud-Vest Oltenia anunță organizarea Conferinței regionale - "Oltenia se dezvoltă prin POR 2021-2027"

23.03.2022 | ADR Sud-Vest Oltenia


Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, împreună cu Asociația ROREG, va organiza, în data de 24.03.2022, conferința regională cu titlul "Oltenia se dezvoltă prin POR 2021-2027", în format online, la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale și alți parteneri regionali. Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să prezentăm invitaților noștri noul context financiar european și viitorul Program Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, măsurile de implementare a politicilor urbane, precum și strategiile de dezvoltare regională. Totodată, în cadrul conferinței, va fi prezentată o analiză a implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, constând în detalii privind stadiul proiectelor derulate, precum și lecțiile învățate din exercițiile anterioare de programare, problemele întâmpinate în implementarea proiectelor și soluțiile identificate pentru rezolvarea acestor probleme. De asemenea, vor fi reliefate bunele practici în domeniul achizițiilor derulate de beneficiari și de evitare a neregulilor în gestionarea proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.


Agenda completă a conferinței poate fi consultată aici.

Conferința se adresează factorilor de decizie și personalului tehnic care gestionează și implementează proiecte finanțate prin fonduri europene, din cadrul autorităților publice locale. Totodată, participarea este deschisă tuturor persoanelor interesate de tematicile discutate, care doresc să asculte, să găsească inspirație și să interacționeze cu experții invitați.

Conferința se va desfășura online, pe platforma ZOOM. Participarea este gratuită, însă este necesară transmiterea confirmării participării, împreună cu datele de contact, la următoarele adrese de e-mail: mihaela.tascu@adroltenia.ro sau claudia.gavaneanu@adroltenia.ro.

Conferința regională este organizată în cadrul proiectului ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România - Asociația ROREG reprezintă un organism neguvernamental, creat în anul 2005, care reunește cele 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România. Scopul Asociației ROREG este de a reprezenta interesele membrilor săi la nivel național, cât și la nivel internațional, în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituționale și a promovării unei abordări comune și unitare în ceea ce privește dezvoltarea regională și implementarea programelor cu finanțare europeană. Mai multe informații despre activitatea Asociației ROREG puteți găsi pe pagina web: www.roreg.eu.


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia