ADR Centru organizează suita de Conferințe județene "Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea!"

23.02.2023 | ADR Centru


Odată cu punerea în dezbatere publică a primelor ghiduri de finanțare din cadrul Programului "Regiunea Centru" 2021-2027, în perioada 07.02-13.04, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru - având sprijinul Consiliilor Județene Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu - organizează o suită de întâlniri de lucru cu reprezentanții mediului public și ai mediului privat, pentru a informa categoriile interesate de public țintă din Regiunea Centru despre oportunitățile de finanțare cu resurse europene, în actuala perioadă de programare europeană.

Pentru a completa sistemul de informare demarat în mediul online, ADR Centru demarează un dialog direct cu grupurile țintă eligibile spre finanțare prin Programul "REGIUNEA CENTRU" 2021-2027, în cadrul unor evenimente desfășurate în fiecare județ din Regiunea noastră. În contextul acestor evenimente, ADR Centru va aborda și procesul de finalizare a proiectelor contractate în cadrul Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020, pentru a demara cât mai curând posibil lansarea cererilor de proiecte care vor fi gestionate de Agenție.

Astfel, în parteneriat cu toate Consiliile Județene din regiune, vor fi organizate în fiecare județ câte două sesiuni de lucru, personalizate pe categorii de public țintă, evenimente prin care sunt propuse participaților atât un schimb de bune practici a lecțiilor învățate din perioadele anterioare de finanțare, precum și o prezentare a Priorităților de Investiții din cadrul Programului "REGIUNEA CENTRU" 2021-2027 (PR Centru) în funcție de categoria de public țintă vizată de fiecare întâlnire de lucru. În cadrul tuturor reuniunilor de lucru, vor fi abordate domeniile de finanțare specifice, va fi prezentat calendarul estimativ de lansare a apelurilor de proiecte, și vor fi discutate condițiile de accesare a fondurilor, criterii de eligibilitate și selecție.

Având în vedere că sesiunile de lucru sunt distincte, pentru reprezentanții Autorităților Publice Locale și ai instituțiilor publice din fiecare județ - pe de o parte și pentru mediul de afaceri - pe de altă parte, în cadrul fiecărei întâlniri de lucru vor fi prezentate și alte surse de finanțare disponibile, pentru o cât mai bună informare a potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile. Specific, pentru mediul public vor fi discutate rezultatele și impactul proiectelor finanțate în perioada 2014-2020, care au ca termen de finalizare luna decembrie, precum și informații despre Programul Operațional Sănătate. Pentru mediul privat, vor fi prezentate serviciile acordate de ADR Centru în cadrul rețelei Enterprise Europe Network, dar și detalii despre alte finanțări disponibile, în funcție de specificul publicului prezent la eveniment, pentru: inovare, competitivitate, formare profesională, mobilitate și cooperare europeană în afaceri.

"Dezvoltarea Regiunii Centru cu sprijinul fondurilor europene, atât la nivel regional, cât și la nivel județean, este un obiectiv la care suntem angajați toții, având scopul comun al îmbunătățirii calității vieții cetățenilor și al îmbunătățirii dimensiunii socio-economice a comunităților. Din acest punct de vedere, interacțiunea cu potențialii solicitanți de finanțare este extrem de importantă, pentru a transmite acestora informații actuale pentru pregătirea noilor cereri de finanțare. Pe site-ul ADR Centru am publicat pentru dezbatere publică patru Ghiduri de finanțare. Este vorba despre prioritățile de investiții pentru renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, dezvoltarea mobilității urbane durabile în municipiile regiunii, modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională pentru asigurarea conectivității la rețeaua TEN-T, Îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile. În cel mai scurt timp vom pune în dezbatere publică și alte ghiduri de finanțare, pentru ca partenerii noștri din mediul public și cel de afaceri să-și pregătească tematica pe care o vor aborda în cererile de finanțare", a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Reuniunile de lucru din cadrul suitei de Conferințe regionale "Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea!" vor avea loc astfel:

  • în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Covasna, în data de 7 februarie 2023, de la ora 12.45 pentru mediul de afaceri și în data de 8 februarie 2023, începând cu ora 10.00, pentru reprezentanții mediului public;
  • o altă reuniune de lucru este programată în data de 14 februarie 2023, la Hotel Allegria din Sebeș/Alba, pentru mediul public din județul Alba;
  • pentru județul Brașov, întâlnirile vor avea loc în Sala de Conferințe a Camerei de Comerț și Industrie Brașov (sau o locație în imediata apropiere), în data de 23 februarie 2023, de la ora 12.00 pentru mediul de afaceri, iar reprezentanții mediului public se vor reuni în Sala mare a Centrului cultural ”Reduta” în data de 24 februarie 2023, începând cu ora 10.00;
  • în județul Harghita, evenimentele sunt programate a se desfășura în Sala de Mare de Conferințe a Consiliului Județean Harghita, în data de 1 martie 2023, începând cu ora 13.00 pentru mediul privat și în data de 2 martie 2023, începând cu ora 10.00, pentru reprezentanții mediului public;
  • la Sibiu, ambele evenimente vor avea loc de la orele 11.00, în Sala mare de Ședințe a Consiliului Județean Sibiu, în data de 3 martie 2023 pentru mediul de afaceri și în data de 7 martie 2023 pentru reprezentanții mediului public.

Vă așteptăm să luați parte la aceste evenimente!


1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5


Sursă foto și text: ADR Centru