Economia României creşte în 2022 peste toate aşteptările, ceea ce înseamnă că businessul, consumul, investiţiile merg în continuare. Deşi trece prin cea mai bună perioadă economică din istoria ţării, iar perspectivele de la orizont, cu zeci de miliarde de euro din fonduri europene pentru investiţii, sunt la fel de bune, dezvoltarea economică a României nu este egală cu avansul PIB, condus de regiunea Bucureşti-Ilfov, care deţine mai bine de un sfert din economia României.
Pentru dezvoltarea economică uniformă a ţării, dincolo de avansul PIB, cheia e la investiţiile regionale, la dezvoltarea businessului, coloana vertebrală a economiei, în toate zonele ţării. Fondurile europene joacă un rol central, mai ales în contextul în care, începând cu programul financiar 2021-2027, finanţările pentru regiunile României s-au descentralizat, de la Ministerul Fondurilor Europene către Autorităţile de Dezvoltare Regională (ADR).
Ce finanţări europene sunt disponibile şi ce trebuie să ştie antreprenorii din cele 8 regiuni? Care sunt alternativele de finanţare pentru contribuţia proprie atunci când atragi fonduri europene? Sunt doar câteva dintre întrebările la care Ziarul Financiar, liderul presei de business din România, împreună cu BCR şi Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) vor răspunde în cadrul seriei de evenimente "De la idee la business inteligent, cu finanţări europene"
Ziarul Financiar vă invită sa dezbatem următoarele teme:
- Modele de succes în afaceri locale şi internaţionale;
- Rolul băncilor comerciale în susţinerea afacerilor finanţate cu resurse nerambursabile;
- Susţinerea internaţionalizării afacerilor din Regiunea Centru;
- Pregătirea elementelor-cheie din planurile de afaceri eligibile pentru finanţare nerambursabilă şi/sau prin creditare;
- Care sunt oportunităţile de finanţare a proiectelor de afaceri din fonduri europene începând cu 2023?
Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul de mai jos: https://forms.gle/gnvCXXzsiXSgJ1Bb9.
Sursa foto si text: ADR Centru